Είναι ένα ωραίο κέρασμα, μπορούμε να τα βάλουμε σε ειδικά χαρτάκια, και να τα προσφέρουμε, ή να τα πάμε δώρο.
Υλικά
230 με 250 γραμμάρια τριμμένα μπισκότα στο multi
( Έβαλα πτι μπερ Παπαδόπουλου, μπορείτε να βάλετε και κάποια άλλα.)
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Τριμμένους ξηρούς καρπούς
Για επικάλυψη
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
Μία κουταλιά της σούπας ηλιέλαι
Για γαρνιτούρα
τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Έβαλα σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, την έβαλα στη φωτιά
να κάψει και έριξα μέσα την κουβερτούρα ανακάτεψα μέχρι να λιώσει, την έριξε σε ένα μπολ.
Έριξα λίγο, λίγο, το τριμμένο μπισκότο και ζύμωσα, μέχρι να γίνει μαλακιά
ζύμη και να πλάθεται (δεν θα τα πάρει όλα τα μπισκότα,) σε αυτό το σημείο μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένους ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα,
φουντούκια, καρύδια.
Εγώ έριξα 4 κουταλιές τριμμένα καρύδια και 4 κουταλιές τριμμένα φουντούκια.
Έπαιρνα λίγη ζύμη και έπλαθα μικρά στενόμακρα σοκολατάκια.
Έλιωσα την λευκή σοκολάτα με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί και βούτηξα
μέσα τα σοκολατάκια.
Τα έβγαλα με το πιρούνι και τα ακούμπησα στο ταψί που είχα βάλει λαδόκολλα, και επάνω έριχνα τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Τα έβαλα για λίγο στο ψυγείο να κρυώσουν, τα καθάρισα γύρω-γύρω
από τη σοκολάτα, και μετά σε χαρτάκια και στη σοκολατιέρα.
Καλό βράδυ!🌜
Η Συνταγή είναι της κας Βάγια Τσιρούδη