Υλικά (για 30 σοκολατάκια):

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού κακάο σε σκόνη
1 μεγάλο ζαχαρούχο γάλα
25 γρ. κονιάκ
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη:

Λιωμένη κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τα ψιλοκομμένα μπισκότα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω το μίγμα. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
Βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία νύχτα, μέχρι να παγώσει καλά.
Όταν παγώσει, κόβουμε το ρολό σε ροδέλες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας απαλά.
Βουτάμε κάθε ροδέλα σοκολατάκι στη λιωμένη κουβερτούρα και τα βγάζουμε με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε τα σοκολατάκια πάνω σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να παγώσουν.
Μόλις παγώσουν εντελώς, μπορούμε να τα τυλίξουμε προαιρετικά σε αλουμινόχαρτο.

ΠΗΓΗ