Σοκολατένιο γλυκάκι με απλά υλικα

Συστατικά:

1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
3 πλήρεις κουταλιές κακάο
2 κρόκους αυγών
50 g βούτυρο
80 γραμμάρια σοκολάτας

Σαβουαγιαρ ανάλογα με το μέγεθος του πυρεξ
Χρησιμοποίησα 36 κομμάτια
Τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κούπα νερό στην κατάψυξη να παγώσει.
Την βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να ξεπαγώσει ώστε να μπορεί να
βγει το κομμάτι πάγου ή 10-12 παγάκια

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, αλεύρι, κακάο και τους κρόκους
αυγών και ανακατεύετε.
Το βάζετε στην φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει σε ένα σοκολατένιο μείγμα.
Κατεβάζετε από την φωτιά προσθέστε την σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει και μετά
το βούτυρο.
Ρίχνουμε το κομμάτι πάγου μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει.

Σε ένα πυρεξ ρίχνουμε το 1/3 μείγμα σοκολάτας και το απλώνουμε.
Βάζουμε την πρώτη στρώση σαβουαγιαρ.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη 1 φορά(σοκολάτα σαβουαγιαρ) και τελειώνουμε με το
τελευταίο 1/3 σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη όλο το πυρεξ και το βάζουμε στο ψυγείο 5-6 ώρες
Βγάζουμε πασπαλίζουμε με καρύδα και ετοιμοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροTo Μαγικό Καζαν Ντιπι…
Επόμενο άρθροΖυμαρικά φούρνου με κοτόπουλο και μπεσαμέλ