Σοκολατένιο κέικ μπανάνας με φιστικοβούτυρο από τη Madame Ginger

Advertisement

Υλικά

για το κέικ:
2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
5 κ.σ. κρύο νερό
70 γρ. νιφάδες βρώμης
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
3 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
⅓ κ.γλ. αλάτι
3 μέτριες γινωμένες μπανάνες
40 ml ηλιέλαιο
40 ml ελαιόλαδο
150 ml Alpro Ρόφημα Βρώμης Χωρίς Ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
200 γρ. High Protein Φιστικοβούτυρο Real & Honest
Σκεύος: 30Χ13εκ.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Αλέθουμε τη βρώμη πολύ καλά στο μούλτι και τη μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι πάνω σε ξύλο κοπής και τις μεταφέρουμε σε άλλο μεγαλύτερο μπολ.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το Alpro Ρόφημα Βρώμης Χωρίς Ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα λιναρόσπορου και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ ίσα-ίσα μέχρι να έχουμε ενιαίο μείγμα.

Advertisement

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε το ⅓ του τελικού μείγματος σε μακρόστενη αντικολλητική φόρμα. Ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το High Protein Φιστικοβούτυρο Real & Honest, ανακατεύουμε ελάχιστα και συνεχίζουμε με το άλλο ⅓ μείγματος, κουταλιές φιστικοβούτυρο και το τελευταίο μείγμα. Τοπάρουμε με το υπόλοιπο φιστικοβούτυρο, ανακατεύουμε απαλά και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζουμε προσεκτικά στο κέντρο του κέικ. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε. Tip: Φυλάμε το κέικ καλυμμένο σε δροσερό σημείο της κουζίνας για 3 μέρες.

Καλή Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement