H συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά!!!
Μετράμε μόνο με ένα ποτήρι
με το ίδιο ποτήρι μετράμε όλα τα υλικά,
το ποτήρι που χρησιμοποιώ παιρνει σε υγρά 220 γραμμάρια.

Υλικά

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 αβγό
λίγο αλάτι
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κγλ μπέικιν
1/2 ποτήρι κακάο κοσκινισμένο
το ταψί που χρησιμοποίησα είναι 26 εκατοστά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ, ρίχνω το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το αυγό. Τα ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη, ίσα-ίσα να σπάσει
η ζάχαρη.
Προσθέτω το αλάτι και το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Ρίχνω τις βανίλιες για άρωμα.
Στο μπολ μέσα κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
To κοσκινισμα είναι σημαντικό για να γίνει αφράτη η σοκολατόπιτα.
Ανακατεύουμε απαλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λαδώνω και στρώνω λαδόκολλα σε ένα ταψί(τσερκι) 26 εκατοστών. Ρίχνω μέσα το μείγμα της σοκολατόπιτας και το απλώνω ομοιόμορφα.
Ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Για να δω αν είναι έτοιμη, τρυπάω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμη.

Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα, ετοιμάζω το γλάσο.
Σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί, λιώνω την κουβερτούρα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Μόλις βγάλω τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την αφήνω να κρυώσει λίγο και μετά την περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας.
Την αφήνω να τραβήξει το γλάσο και σερβίρω. Είναι υπέροχη σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό!

 

 

Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ), χρησιμοποιήστε απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
και βάλτε 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα λίγο στιγμιαίο καφέ για πιο έντονη γεύση σοκολάτας.
Για πιο πλούσιο γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος αντί για γάλα.