Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1 Συσκευασία Φύλλα Κρούστας
450 γρ Πραλίνα Φουντουκιού ή Μερέντα
200 γρ Φλούδες Σοκολάτας

Για την Σάλτσα Σοκολάτας
2 Αυγά
Λίγο αλάτι
200 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό
200 γρ Σοκολατένιο Γάλα
100 γρ Ηλιέλαιο
200 γρ Ανθρακούχο Νερό

Για το Γλάσο Σοκολάτας
250 γρ Κρέμα Γάλακτος
250 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
1 κουτ γλυκού Μέλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την συνταγή παίρνοντας ένα φύλλο κρούστας το ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε μία γενναιόδωρη
ποσότητα από πραλίνα φουντουκιού ή μερέντα σε κάθε φύλλο εάν πραλινα φουντουκιού σας δυσκολέψει επειδή εινια λιγάκι πιο παχύρευστη μπορείτε να προσθέσετε λιγάκι ηλιέλαιο να την ανακατέψετε ώστε να γίνει πιο ρευστή

Δεν είναι απαραίτητο η πραλίνα να απλωθή σε ολόκληρο το φύλλο και στη συνέχεια μαζεύουμε και τσαλακώνουμε το κάθε φύλλο και τον τοποθετούμε σε ένα λαδομένο ταψάκι με διαστάσεις 34 * 24
Για περισσότερη σοκολατένια γεύση στην σοκολατόπιτά μας να προσθέσουμε επάνω στην πραλίνα τριμμένη νυφάδες σοκολάτες κουβερτούρας για περισσότερη απόλαυση
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Τοποθετούμε το κάθε μας μασουράκι μέσα στο ταψί το ένα κολλητά με το άλλο ώστε να χωρέσουν όλα

Εφόσον έχουμε τελειώσει με όλα τα μασουράκια πάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα σοκολάτας όπου ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ
τα χτυπάμε με το ραβδομπλεντερ είτε με το μίξερ είτε ακόμη και με το σύρμα ώστε να με ομογενοποιηθούν
Αδειάζουμε τη σάλτσα σοκολάτα σε πάνω στα φύλλα ώστε να πάει παντού και ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα

Ετοιμη ψημένη η σοκολατόπιτα μας με φύλλα κρούστας πραγματικά τα αρώματα της μοναδικά την αφήνουμε για 5 λεπτά σταθεί και ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας
Το γλάσο σοκολάτα το φτιάχνουμε βάζοντας σε ένα μπολ σοκολάτα κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος τα ίωνουμε στα μικροκύματα και τα ομογενοποιούμε και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το γλάσο επάνω στην σοκολατόπιτα πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια της νυφάδες τριμμένης σοκολάτας αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε