Μια υγιεινή και γευστική επιλογή! Αυτή η συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου και λαχανικών είναι ιδανική για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα. Η μαρινάδα με γάλα κάνει το κοτόπουλο ζουμερό και τρυφερό, ενώ τα λαχανικά προσθέτουν χρώμα, γεύση και υφή.

Υλικά:

Για το κοτόπουλο:

1 στήθος κοτόπουλου
1 μπούτι κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Σκόνη σκόρδου
Κάρι (προαιρετικά)
Γάλα (προαιρετικά)

Για τα λαχανικά:

1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
200 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι
Βαλσαμικό ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Πίτες
Σος γιαουρτιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Κόψτε το κοτόπουλο: Κόψτε το στήθος σε κομμάτια κατάλληλα για σουβλάκι. Φιλετάρετε το μπούτι και κόψτε το και αυτό σε κομμάτια.
Μαρινάρετε το κοτόπουλο: Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μπολ. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και κάρι (αν θέλετε). Προσθέστε λίγο γάλα (αν θέλετε) και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προετοιμάστε τα λαχανικά: Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα μανιτάρια σε φέτες και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Βάλτε τα λαχανικά σε ένα άλλο μπολ. Ρίξτε βαλσαμικό ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά.
Ψήστε τα σουβλάκια: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C ή το μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά. Περάστε εναλλάξ κομμάτια κοτόπουλου και λαχανικά σε σουβλάκια. Ψήστε τα σουβλάκια για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν.
Σερβίρετε: Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά με πίτες και σος γιαουρτιού (αν θέλετε).

H Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΓουρουνοπούλα πανσέτα τραγανή στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚρέμα Black Forest μία απόλαυση με Σοκολάτα και Κεράσια!