Υλικά

Για τη ζύμη choux:
125 ml νερό
50 γρ βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
70 γρ αλεύρι
2 μεγάλα αυγά (C0)

Για την κρέμα τυριού:
150 γρ τυρί κρέμα
80 γρ βούτυρο, μαλακό (82%)
50 γρ ζάχαρη άχνη
30 γρ γάλα συμπυκνωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Ζύμη choux:
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
Ανακατεύω και φέρνω το μείγμα σε βρασμό.
Προσθέτω αμέσως όλο το αλεύρι και ανακατεύω γρήγορα με ένα κουτάλι.
Μαγειρεύω τη ζύμη για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζεύεται σε μια μπάλα.
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη ζύμη να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, ζυμώνοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Η τελική ζύμη είναι γυαλιστερή και πέφτει από το κουτάλι σαν κορδέλα.
Λαδώνω ένα ταψί και σχηματίζω τα μπαλάκια ζύμης με ένα κορνέ ή με δύο κουτάλια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά, μέχρι τα σουδάκια να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Τα αφήνω να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Κρέμα τυριού:
Σε ένα μπολ ρίχνω μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάωγια 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτω το ζαχαρουχο γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπαω.
Προσθέτω το τυρί και ανακατεύω καλά.
Η κρέμα είναι έτοιμη. Την βάζω σε μια σακούλα κορνέ.

Συναρμολόγηση:
Κόβω τα σουδάκια στην μεση και τα γεμίζω με την κρέμα τυριου.
Τα διατηρώ στο ψυγείο

Συμβουλές
Προσέξτε να μην ανοίξετε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γιατί τα σουδάκια θα ξεφουσκώσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά στην κρέμα, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.