Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

 

Συστατικά
1,5 κγρ Φρέσκιες σουπιές (ή 1κγρ Κατεψυγμένες και καθαρισμένες)
1 κουταλια της σούπας μελάνι
2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 μικρό κρεμμύδι
300 γραμμάρια ζυμαρικά (κοφτό μακαρονακι)

Οδηγίες

Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκες σουπιές καθαρίστε και προετοιμάστε τες.
Κόβετε σουπιές σε κομμάτια σε μέγεθος δαγκώματος.
Προσθέστε τη σουπιά μαζί με το ελαιόλαδο, την πάστα ντομάτας, το μελάνι, το κρεμμύδι και
5 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία. Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράστε μερικώς καλύπτοντας για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα ή μέχρι να μαγειρευτούν και να τρυφεθούν οι σουπιές. Πάρτε ένα κομμάτι σουπιών και προσπαθήστε να το κόψετε με το πιρούνι. Εάν κόβετε εύκολα τότε είναι μαγειρεμένο αν εξακολουθεί να φαίνεται λίγο σκληρό και ελαστικό σιγοβράστε ακόμη λίγο περισσότερο.

Προσθέστε 6 επιπλέον φλιτζάνια νερό και αφήστε να βράσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μακαρόνια.
Μειώστε ξανά τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και μαγειρέψτε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα μακαρόνια. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε και ανακατεύετε περιστασιακά από τη στιγμή που προσθέτετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Πίνει πολύ νερό και μπορεί να κολλήσει πολύ εύκολα.
Αν μοιάζει να χρειάζεται λίγο περισσότερο νερό τότε μην φοβάστε θα το απορροφήσει εύκολα.
Μόλις τα μακαρόνια μαγειρευτούν, Βάλτε από την φωτιά και σερβίρετε.
Σερβίρουμε αυτό με κάποια φέτα αλλά μπορείτε να το σερβίρετε με κάθε τύπο σκληρού τυριού που σας αρέσει. Όπως γραβιέρα, παρμεζάνα.

ΠΗΓΗ: realgreekrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΟι πιο γρήγορες Τυρομπουκίτσες
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια γεμιστά με τυρί