Ένα πλούσιο σουφλέ ζυμαρικών που λιώνει στο στόμα, με τραγανό μπέικον και τριμμένα τυριά που θα σε μαγέψουν
Υλικά
500 γρ. ταλλιατέλες
200 γρ. φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 500 ml κρέμα γάλακτος ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το μπεικον για 3-4 λεπτά να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα τυριών, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε στο μπολ τα ζυμαρικά, το μπεικον και ανακατεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.
Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 7-8 λεπτά και σερβίρουμε.
Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο
Η Συνταγή είναι της Γιώτα Αναστασοπούλου