Σουφλέ Λαχανικών

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια
2 καρότα
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (20 ml).

Για τη σάλτσα
3 αυγά
1,5 ποτήρια γάλα (300 ml)
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (30 ml)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ (10 γραμμάρια)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (3 γραμμάρια)
2 κουταλιές άνηθο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (4 γραμμάρια)
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις (135 γραμμάρια)
τυρί τσένταρ (100 γραμμάρια).

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος και μετά κόβουμε το κάθε κομμάτι μικρά κομματάκια (σχήμα μισοφέγγαρου).
Κόβουμε τα καρότα ψιλές ροδελίτσες. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές μας (κόκκινες πράσινες) και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το λάδι σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε πρώτα το καρότο για 2 λεπτά και μετά το κρεμμύδι και τις πιπεριές για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ρίχνουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το μπέικιν, το πιπέρι,το  αλάτι, τον άνηθο το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε το πυρέξ μας και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας. Τα απλώνουμε σε όλο το πυρέξ.
Περιχύνουμε τα λαχανικά μας με την σάλτσα που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με το τυρί μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 ° βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρουμε.
Ένα υγιεινό σουφλέ έτοιμο σε λίγα λεπτά ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe for more recipes here