Αυτό το σουφλέ με ψωμί είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γεύμα που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Με λίγα απλά υλικά και μια διαδικασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες. Η κρεμώδης υφή του σουφλέ σε συνδυασμό με την τραγανή κρούστα του ψωμιού και την πλούσια γεύση των τυριών, δημιουργούν ένα γεύμα που δύσκολα θα ξεχάσετε.
Σε μέτριο ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί.
Υλικά:
12 φέτες του τοστ ψίχα ψωμιού ( καλύτερα μπαγιάτικες),
16 φέτες κίτρινο τυρί της προτίμησής σας, που να λιώνει ( κασέρι και μοτζαρέλλα είναι καλός συνδυασμός),
8 -10 φέτες ζαμπόν κομμένες σε λωρίδες,
800 ml γάλα (ό,τι θέλετε),
5 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
(Κομμένα μανιτάρια ψημένα, προαιρετικά)
Λίγο βούτυρο για άλλειμμα του τα ταψιού
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε το ταψί, αραδιαζουμε μια στρώση ψωμιού. Από πάνω το τυρί, ζαμπόν. Δεύτερη στρώση ψωμί, καλύπτουμε με τυρί.
Χτυπάμε γάλα και αυγά με αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα, να απορροφάται, να μην ξεχειλίσει.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα. Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για πιο πολλές ώρες.
Ψήνουμε στους 180 β για 40 – 45 λεπτά .
Σερβίρουμε σε 15 λεπτά, πολύ ζεστό.
(Τρώγεται και κρύο…)
Τοοοοόσο απλό.
Η Συμταγή είναι της κας Melina Stamataki
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη τυριών, όπως τσένταρ, γραβιέρα, κασέρι ή ένα μείγμα από αυτά.
Αν θέλετε ένα πιο πλούσιο γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση μπέικον ή λουκάνικο.
Για μια πιο τραγανή κρούστα, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια του σουφλέ με τριμμένο τυρί πριν το ψήσιμο.
Για να αποφύγετε το σκάσιμο του σουφλέ, φροντίστε να μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.