Yλικά

Για την Ζύμη
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά, δηλαδή 16γρ.
400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι.
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Διαδικασία
Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο. Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζουμε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Του δίνουμε σχήμα μπάλας, του ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.


200γρ μορτσαρέλα τριμμένη
200γρ γκούντα τριμμένη
bacon, πιπερια, ντομάτα

σάλτα ντομάτας έτοιμη της Pillsbury
λίγη ρίγανη
..και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας!


Ψήνουμε στους 240C, μέχρι η ζύμη μας να ροδίσει και ελαφρώς να φουσκώσει, περίπου 15-18 λεπτά.

**Για όποιον θέλει τέλεια homemade σάλτσα :

Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
600 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
150 γρ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη
μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 1-2 λεπτά, ν’ απελευθερώσει το άρωμά του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη και λίγο μπούκοβο και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για 15-20 λεπτά.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει καλά.

Ευχαριστούμε την Eleni Kappou

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πράσο και αυγολέμονο με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Marsala με πατατούλες τηγανητές