Υλικά:
6 μεσαίες πατάτες
Αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
200 γραμμάρια τυρί τριμμένο (π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
100 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κύβους
Μουστάρδα (προαιρετικά)
Βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Για την επικάλυψη:
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κίτρινο τυρί
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία των πατατών:
Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεφλούδισέ τις και κόψε τις σε μεγάλους κύβους.
Στραγγίξε τις καλά από το νερό.
Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα ταψί και περιέλουσε τις με λίγο ελαιόλαδο.
Πρόσθεσε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν και αν θέλεις λίγη μουστάρδα για επιπλέον γεύση. Ανακάτεψε καλά.
Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθέτησε μικρά κομμάτια βούτυρο στην επιφάνεια.
Επικάλυψη:
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με το γιαούρτι και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
Αφού ψήσεις το σουφλέ για περίπου 20 λεπτά, άπλωσε απαλά την επικάλυψη πάνω από την επιφάνεια.
Ψήσε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το σουφλέ να είναι αφράτο.
H συνταγή είναι της κας Marta S. Boyagjian