Σιμίτια Πολίτικα

Σιμιτια είναι αυτά τα γεμιστά κουλούρια με προέλευση από την Πόλη

Υλικά

500-600gr φαρίνα,
200ml ζεστό γάλα,
200ml ζεστό νερό,
90ml ηλιέλαιο,
2 κ.σ. ζάχαρη,
1 αυγό,
1κ.γ. αλάτι,
1 μαγιά.

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθετουμε στο κέντρο την μαγιά, νερό, γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμωνουμε μέχρι να μην κολλάει.
Σκεπαζουμε για 45 λεπτά και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.
Πλαθουμε μπαστουνακια, ανοίγουμε με το χέρι, γεμίζουμε ζαμπόν, τυρί και κλείνουμε καλά.
Ανα 2 μπαστουνακια κάνουμε πλεξούδες και τις κλείνουμε σαν κουλούρια.
Βουταμε σε ζαχαρονερο και σουσάμι.Ψηνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.
*Εγώ τα χώρισα και σε μικρότερα κομμάτια και έκανα περισσότερα

Η Συνταγή είναι της Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Tυροπιτάκια με φρέσκα κρεμμυδάκια

Tυροπιτάκια με φρέσκα κρεμμυδάκια

Συστατικά:

Κεφίρ – 300 γρ
Αυγά – 3 τεμ.
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι – 150 ml
Αλάτι – για γεύση
Αλεύρι – 400 g
φετα τριμμένη – 400 g
Πράσινο κρεμμύδι – 1 μάτσο

Εκτέλεση:

1. Αφήνουμε το κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου (όχι από ψυγείο!). Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε σε 2 αβγά, προσθέτουμε 1 κουτ.γλ κοφτη αλάτι και ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε 1 κουτ.γλ κοφτη σόδα και ανακατεύουμε ξανά. Ρίξτε 50 ml φυτικού ελαίου. Προσθέστε αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 10 λεπτά.

3. Για τη γέμιση ανακατεύουμε το τυρί, το αυγό, το αλάτι κατά βούληση και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια (λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι). Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια στρώση, βάζουμε τη γέμιση στη μέση. Ενώστε τις άκρες.
5. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν, προσθέτοντας περιοδικά λάδι. Στο τέλος πήρα 30 μικρά πιτάκια.

Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ Πίτσας
Επόμενο άρθροΨωμάκι απίστευτα νόστιμο, μαλακο εσωτερικά και με τραγανή κρούστα από σουσάμι.