ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. φέτα τριμμένη
250 γρ. γκούντα τριμμένη
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
500 γρ. γάλα
5 αυγά
φρέσκο πιπέρι τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C στις αντιστάσεις

Ανακατεύουμε τα τυριά με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 3 από τα φύλλα
κρούστας κομμένα με το χέρι μας σε μικρές λωρίδες.
Σε ένα λαδωμένο πυρέξ ή τετράγωνο ταψί του φούρνου στρώνουμε κάτω
ένα-ένα τα 5 φύλλα αλείφοντάς τα με βούτυρο ενδιάμεσα και χωρίς να τα
πιέζουμε (εναλλάξ πότε προς την αριστερή και πότε προς την δεξιά πλευρά
έτσι ώστε να ανεβαίνει λίγο φύλλο στα πλάγια τοιχώματα του ταψιού όχι
να βγαίνει απέξω).
Απλώνουμε τη γέμιση, στρώνουμε ώστε το πάχος να είναι ομοιόμορφο και
καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, πάλι λαδώνοντας ένα-ένα
ώστε να μένει αέρας ανάμεσά τους.
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις στριμώχνουμε στα
τοιχώματα του ταψιού, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τη γέμιση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι
και πιπέρι.
Με ένα κοφτερό πριονωτό μαχαίρι χαράσουμε την πίτα σε κομμάτια της
αρεσκείας μας προσέχοντας να μην την πιέσουμε και την πατικώσουμε και
χωρίς να φτάσουμε στη βάση.
Περιχύνουμε το μείγμα γάλα-αυγό και αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί
για 1 ώρα.
Στη συνέχεια ραντίζουμε με τα χέρια μας με λίγο νερό την πίτα. Ψήνουμε
για περίπου 1 ώρα και 10′, μέχρι να ροδίσει καλά.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ