Σου αλα κρεμ
Υλικα
4 αυγά
150 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια βούτυρο
250 ml νερού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σαντιγύ
250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
1 κουταλιά (ή περισσότερες) ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή άλλο άρωμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, αλάτι και βραζουμε.
Μόλις καψει το νερό προσθετουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε και το αλευρι και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κολλήσει και δυνατά μέχρι να
γίνει μια μάζα σαν ζύμη περίπου 4-5 λεπτά πάνω στην φωτιά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ρίχνουμε μέσα μιξερ βασης.
Αρχίσουμε να χτυπάμε σε μεσαια-μεγαλη ταχύτητα την ζύμη και προσθέτουμε ένα ένα τα
αυγά. Στο τέλος θα εχουμε μια αφράτη κρέμα.
Την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με πριονωτο στομιο και σχηματίζουμε πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος μεγάλες ροζέτες
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την κρέμα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα κτυπάμε καλά είτε με το μίξερ χειρός ή με ένα χτυπητήρι μέχρι να πήξει.
Δεν την παραχτυπάμε γιατί μετά θα γίνει σαν βούτυρο.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη εάν μας αρέσει πιο γλυκιά.
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Κόβουμε στην μέση τα Σου γεμίζουμε με κρεμα απο μια σακουλα ζαχαροπλαστικης και τα σκεπάζουμε
με το άλλο μισο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ετοιμα