Ραβανί με ινδοκάρυδο(καρύδα)

Το τέλειο Ραβανί με ινδοκάρυδο φτιάχνεται με χοντρό σιμιγδαλι, άφθονη καρύδα και γλυκό σιρόπι, και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Υλικά :

1 ποτ.ζάχαρη
5 αυγά
1 ποτ. ηλιέλαιο
2-3 κουταλακια μπεικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 ποτ. ινδοκάρυδο (μια συσκευασία των 140γρ. αφήνουμε λίγο για στόλισμα)
1 ποτ χυμό πορτοκαλιού
1 κσ γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 ποτ.σιμιγδαλι χοντρό
1 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής

Σιρόπι:
3.1/2ποτ.νερό
4 ποτ. ζάχαρη
1/2 ποτ. Χυμό πορτοκαλιού
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Να βράσει για 5 λεπτά.Κρύο το σιρόπι.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το ζάχαρη με τα αυγά καλά να αφρατέψουν Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε. Βάζουμε το γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, βανίλια.Μετα το ινδοκάρυδο, σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στο pyrex .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 55 λεπτά.
Κρύο το σιρόπι.
Χαράζουμε ή τρυπάνε με την οδοντογλυφίδα για να απορροφήσει πιο καλά το σιρόπι. Βάζουμε ινδοκάρυδο από πάνω.

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν με μπέικον 🥔🥓🧀🥚🥘
Επόμενο άρθροΣπιτικό γιαούρτι