Υλικά:
350 γραμμάρια σπαγγέτι.
16-12 γαρίδες (καθαρισμένες και έτοιμες για μαγείρεμα)
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Ξύσμα λεμονιού (από μισό λεμόνι περίπου)
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αν οι γαρίδες δεν είναι καθαρισμένες, αφαιρούμε το κέλυφος, την εντερική φλέβα (την μαύρη γραμμή κατά μήκος της πλάτης) και τις πλένουμε καλά.
Αφήνουμε τις γαρίδες να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φύλλα μαϊντανού. Σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρωματιστεί το λάδι.
Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό του βρασμού.
Συνδυασμός όλων των υλικών:
Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασμού για να έχουμε μια πιο κρεμώδη σάλτσα.
Σερβίρισμα:
Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας.
Αφαιρούμε το σκόρδο και τα φύλλα μαϊντανού από το τηγάνι.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό.
Saratea Toto’Italian Food Lovers