Σπανακόπιτα (Σπανάκι, φέτα, ανθότυρο και αυγά)

Ζύμη
3 1/2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλατιού
1 1/2 ποτήρια νερό (285 ml ποτήρι)

για την Γέμιση
300g Σπανάκι Baby ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φέτα
200g ανθότυρο
3 αυγά

Εκτέλεση

Για την γέμιση
Σοτάρετε το σπανάκι σε τηγάνι με βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ τριψτε την φέτα, προσθέστε σπανάκι,αυγά, ανθοτυρο και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο για βούρτσισμα της ζύμης.

Για τα φύλλα

Σε ένα μπολ προσθέστε αλεύρι πρέζα αλάτι και ελαιόλαδο.
Προσθέστε το νερό λίγο τη φορά και συνδυάστε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Μόλις γίνει αυτό, τοποθετήστε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε. (περίπου 10 λεπτά) Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.


Χωρίστε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη (1 φύλλο για από πάνω και 1 για το κάτω μέρος)
Πασπαλίστε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας (πάγκο) και αρχίστε να ανοιγετε το φύλλο.
Μόλις ανοιξετε το φύλλο χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ζαχαροπλαστικής, βουρτσίζετε με λιωμένο βούτυρο.
Χαράξτε έναν κύκλο στη μέση της ζύμης και χαράξτε γύρω από τον κύκλο τριγωνικά κομμάτια (για να μοιάζει με τον ήλιο).


Προσθέστε καθένα από τα πλευρικά τριγωνικά κομμάτια αφου τα βουτυρώσετε με πρόσωπο προς τα κάτω στον κεντρικό κύκλο ένα προς ένα και βούτυρο.


Αφήστε ένα τελευταίο κομμάτι για να καλύψετε τα υπόλοιπα


Τοποθετήστε σε ένα αλευρωμένο πιάτο και ψύξτε για 5 λεπτά αρκετό χρόνο για να σκληρυνθεί το βούτυρο.


Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με το δεύτερο φύλλο
Μόλις γίνει αυτό, ανοίξτε με τον πλάστη κάθε φύλλο ζύμης στο μέγεθος του ταψιού σας.


Τοποθετήστε ένα φύλλο ζύμης στο κάτω μέρος του βουτυρωμένου ταψιού.
Προσθέστε την γέμιση και ραντίστε με βούτυρο.
Προσθέστε το πάνω φύλλο ζύμης, πιέστε και στριφτε για να σχηματίσετε στην άκρη τον κοθρο.
Βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε φούρνο με ανεμιστήρα 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το να κρυώσει σε σχάρα πριν την κόψετε.

Καλή Επιτυχία

Ευχαριστούμε για την Συνταγή την Maria Ananiadis