Υλικά

1,200 ml γαλα,
3 βανιλιες,
2 αβγα,
μια πρεζα αλατι,
ζαχαρη οσο γλυκεια τη θελετε,
7 κουταλιες αλευρι,
4 κουταλιες καστερ παουντερ.

Εκτέλεση
Διαλύουμε όλα τα υλικά εκτός της ζάχαρης μέσα σε λίγο γάλα από τα 1200ml και το υπόλοιπο το βράζουμε.
Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει ,ανοίγουμε τα φύλλα της πίτας όπως ξέρει ο καθένας βάζουμε τα μισά κάτω από πάνω απλώνουμε την γεμιση και πάνω από την γέμιση τα άλλα μισά φύλλα, τα λαδώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα περίπου χαράσσοντας την πίτα στα δυο πρώτα λεπτά του ψησίματος.

Στην κρέμα προαιρετικά στο τέλος βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο.
Ξεφουρνιζουμε,και πασπαλίζουμε με αχνη να καλυφθεί καλά και μετά με κανέλα

και τρώμε όλο το ταψί….καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΠίτα σαν το “Βαμβάκι”
Επόμενο άρθροΧοιρινό Γεμιστό