Σπανακτυρόπιτα με φύλλο στο χέρι

Υλικά

Για τη ζύμη χρειάζονται

450 γρ αλεύρι 00
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Περίπου 300 ml ζεστό νερό

Για τη γέμιση χρειάζονται
400 γραμμάρια πλυμένο και σοταρισμένο σπανάκι με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
100 γραμμάρια φέτα
2 αυγα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλάτι και το νερό, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε τα μικρά φύλλα όπως στην εικόνα με τη βοήθεια κορν φλαουερ, βάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο
άλλο σε δύο ομάδες, αλείφουμε κάθε φύλλο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο εκτός από τα δύο τελευταία.

Πρώτα πιέστε γύρω γύρω με τα δάχτυλά σας να σφραγίσουν
για να μην βγει το λάδι όσο ανοίγετε τις στοιβες με τα φύλλα.

Αλείφετε το ταψι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ανοίγετε το πρώτο φύλλο όσο ειναι το ταψί σας, το δικό μου είναι 28 εκ., ανακατεύετε το σπανάκι με τα χτυπημένα αυγά , γιαούρτι, τυρί, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και απλώνουμε πάνω στο φυλλο


Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο που είναι λιγο μεγαλυτερο κλείνουμε την πίτα και σχηματιζουμε τον κοθο, αλείφουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 25 λεπτά

καλή όρεξη 🥰