Ρολό τυρόπιτας σε μπουκέτο

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρουστας για πίτα
4 μεγάλα πράσα, ψιλοκομμένα.
400 γρ γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
5 αυγά,
λάδι
300 gr τυρί φέτα τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 4 μεγάλα πράσα, ψιλοκομμένα.
Σε ένα μπολ βάζουμε γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, ανακατεύουμε και περιμένουμε να αφρίσει.
Προσθέστε τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε καλά.
Παίρνουμε μια κρούστα (αν είναι πιο λεπτές οι κρούστες, βάζουμε – δύο φύλλα), ραντίζουμε με λάδι και αλείφουμε παντού ομοιόμορφα με το μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τα πράσα, πασπαλίζουμε το τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.

Αραδιάζουμε τα ρολλά σε ταψί αλειμμένο με λάδι. Τα αλείφουμε με λάδι και το υπόλοιπο μείγμα (αν υπάρχει).
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Σερβίρετε ως μπουκέτο.
Φτιάχνουμε ένα χωνί από χαρτί ψησίματος και το δένουμε με σπάγκο στο κάτω μέρος. Τακτοποιούμε μέσα τις μπουρεκια, διακοσμούμε με
κλωναράκια δεντρολίβανο και ντοματίνια.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Maia Ivanova

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Σεράνο
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια σε σάλτσα μανιταριων με πουρε και σπαράγγια