Σπανακόρυζο γιαχνί
(σαρακοστιανά φαγητά, νηστίσιμο σπανακόρυζο)
Υλικά:
100 σπανάκι χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
12ογρ. ρύζι καρολίνα
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100ml ελαιόλαδο
Ζωμό λαχανικό διαλυμένο (250ml περίπου)
Φρέσκοτριμμενο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τρεις κουταλιές ελαιόλαδο για να σοτάρουμε το κρεμμύδι, για ένα λεπτό περίπου. Ακολούθως ρίχνουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ζωμό μας.
Αφού πάρει μια βράση το ρύζι συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε. Μόλις πέσει ο όγκος τους, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρεται με λεμόνι.
ΠΗΓΗ: www.ediva.gr