Σπανακoτυρόπιτα!

Advertisement

Υλικά

2 1/2 σακούλες φρέσκο ​​σπανάκι
1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 μίσχοι φρέσκων κρεμμυδιών, σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
220 gr ανθότυρο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά, χτυπημένα
200 γρ Φέτα
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο,
Αλάτι πιπέρι
1/2 Συσκευασία φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κίτρινο κρεμμύδι και μόλις λίγο ροδίσει προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 3 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά και κρυώστε. Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, σοτάρετε την μια σακούλα σπανάκι.
Ενώ αυτό συμβαίνει, κόψτε τα στελέχη από το υπόλοιπο σπανάκι, ψιλοκόψτε το και προσθέστε το σε ένα μπολ ανάμειξης ωμό. (Ήθελα διαφορετικές υφές του σπανακιού.)
Έπειτα βάλτε αυτό το σπανακι και όλα τα άλλα στη λίστα συστατικών (εκτός από φύλλο) σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα όλα καλά.

Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας και λαδώστε ένα φύλλο. Βάλτε ένα δεύτερο φύλλο πάνω από αυτό και λαδώστε. Βάλτε ένα τρίτο φύλλο και στη συνέχεια γεμίστε ολόκληρη την πλευρά του μεγάλου άκρου του φύλλου

Advertisement

και έπειτα το τυλίξτε και βάλε το σε ένα λαδωμένο ταψί. Συνεχίστε μέχρι εξαντλήσεως των υλικών. Αλείψτε με λάδι σε ολόκληρη την επιφάνεια
της πίτας πριν το πάτε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά πασπαλισα την κορυφή με λάδι & άνηθο. Απολαμβάνω!

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ:Nancy Addison Greek Style Recipes.

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement