Μπουγάτσα

Συστατικά:
4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 Φέτα φλούδα λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
1 φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
12 φύλλα
3/4 φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη άχνη και κανέλα για από πάνω

Μέθοδος:

1. Ζεστάνετε το γάλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα.
2. Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμιχθεί το μείγμα.
3. Χτυπήστε τα αυγά την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέχει και στη συνέχεια το προσθέτετε στην κατσαρόλα.
4. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά έως ότου η κρέμα έχει πήξει και είναι λεία και κρεμώδης.
5. Αφαιρέστε από την φωτιά και βγάλτε τη φλούδα του λεμονιού.
6. Αφήστε Ελαφριά να κρυώσει η κρέμα
7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
8. Λιπάνετε το ταψί με το βούτυρο. Στρώστε το ταψί κάτω με 6 φύλλα. Βουτυρώστε ελαφρά το καθένα με το λιωμένο βούτυρο.
9. Προσθέστε την δροσερή κρέμα. Διπλώστε το προεξέχοντα φύλλα πάνω από την κρέμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα  βουτυρωμένα 6 φύλλα από πάνω . Βουτυρώστε το πάνω μέρος και ραντίστε με λίγο νερό.
10. Βάλτε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσει. Αφήστε το να κρυώσει.
Στη συνέχεια, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι στα Κάρβουνα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Νηστίσιμα