Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
240 γρ Βρασμένες Πατάτες
80 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο ελαφρύ
150 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ Κακάο Σκόνη
17 γρ Κακάο ρόφημα Σοκολάτας (Προαιρετικά)
Για Πασπάλισμα
12 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική και 2 γρ Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αρχικά αυτή την πανεύκολη συνταγή έχοντας βράσει πολύ καλά τις πατάτες ώστε να μαλακώσουν
Στη συνέχεια της αφήνουμε να κρυώσουν και επειτά τις πολτοποιούμε στο multi
Ααδειάζουμε το πουρέ πατάτας σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο της ζάχαρη και το κακάο και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας
Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στη συνέχεια τοποθετούμε αντικολλητικο χαρτί στο ταψί και βάζουμε ποσότητα τη ζύμης σε απόσταση μεταξύ τους έτσι όπως θα δείτε στο βίντεο
Στη συνέχεια κόβουμε ένα τετράγωνο κομμάτι από αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός επίπεδου πατου ποτηριού πιέζουμε τη
ζύμη όσο πιο πολύ μπορούμε να την κάνουμε επίπεδη για να γίνουν τραγανα τα πατατάκια μας
Σσυνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη για τα πατατάκια εγώ έφτιαξα 3 μεγάλα ταψιά τους κουζίνας
Οταν εχουμε φτιάξει όλα τα σοκολατένια πατατάκια μας τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγο αλάτι και ψήνομαι σε προθερμασμένο φούρνο
στους 120 βαθμούς για 60 με 65 λεπτά στον αέρα ώστε να βάλουμε και τα τρία ταψιά μαζί
Για να τσεκάρουμε αν έχουν γίνεται πατατάκια μετά τα 60-65 λεπτά αφαιρούμε ένα από το ταψί το αφήνουμε να κρυώσει για να δούμε αν έχει γίνει τραγανό
Ετοιμα ψημένα τα πατατάκια μας έχουν κρυώσει έχουν γίνει υπέροχα έχουν γίνει τραγανά και μοσχοβολάνε σοκολάτα και ένα έξτρα tip κάποια από αυτά μπορείτε να τα περάσετε από ζάχαρη άχνη