Πιτάκια Πίτσα

Αυτά τα εύκολα σπιτικά πιτακια με ζύμη πίτσας γεμιστά με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις πίτσας, κάνοντας ένα διασκεδαστικό δείπνο που αρέσει σε όλους.

Υλικά

1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 110-115 βαθμοί-250 ml
1 κουταλιά της σούπας μαγιά – 8 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη – 5 γρ
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο – 350 γρ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – 30 ml
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 5 γρ
ζαμπον, μοτσαρέλα, ελιές ή ότι σας αρέσει.

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε μαζί το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να αφρίσει, περίπου 7 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Θα γίνει μια πολύ υγρή και κολλώδης ζύμη.
3. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 90 λεπτά. Μετά από 90 λεπτά σε ζεστό ξηρό μέρος, η ζύμη σας θα πρέπει να έχει διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μερίδες. Ανοιξτε ένα κομμάτι σε έναν επίπεδο δίσκο (σαν πιατακι), πάχους περίπου 1/4 ίντσας.
Προσθέστε γεμιση στη μία πλευρά, συμπεριλαμβανομένου ενός γενναιόδωρου πασπαλίσματος τυριού.
Διπλώστε το άλλο μισό της ζύμης πάνω από την γεμιση και κλείστε τις άκρες μεταξύ τους.
Στη συνέχεια, διπλώστε και στριφτε με το τα δαχτυλα στο σημείο κλεισίματος διαφορετικα απλά κλειστε καλά.
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά.

Αψητα Πιτακια: τοποθετήστε τα έτοιμα πιτακια πιτσας σε ένα ταψί και παγώστε τα για 1 ώρα. Μεταφέρετε τα μερικώς κατεψυγμένα σε μια σακούλα κατάψυξης και καταψύξτε για έως και 3 μήνες. Ψήνουμε από παγωμένα στους 200 βαθμούς για 30-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: Loredana Balanga

Προηγούμενο άρθροΨητή πατάτας με μπέικον και τυρί
Επόμενο άρθροΑσυνήθιστος αλλά πολύ νόστιμος “ψευτομουσακάς”