Για τα σπιτικά σουδάκια θα χρειαστείτε
• 1 μπάρα (1/2 φλ.) βούτυρο
• 1 φλ. νερό
• 1 φλ. αλεύρι
• 4 αυγα
- Για την Γέμιση
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml κρέμα γάλακτος
το ξύσμα 2 λεμονιών
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και λίγη επί πλέον για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C.
2 Βράζετε το νερό και το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
3 Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και προσθέτετε το αλεύρι ενώ ανακατεύετε γρήγορα μέχρι το μείγμα να μην κολλάει πλέον στα τοιχώματα και να μαζευτεί σε μια μπάλα (η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 1 λεπτό).
4 Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 2 λεπτά.
5 Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά ένα ένα τη φορά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα λείο και απαλό μείγμα.
6 Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα (σε μέγεθος καρυδιού) και τις τοποθετείτε σε μακρόστενο ταψί χωρίς το αλείψετε.
7 Ψήνετε μέχρι τα σουδάκια να στεγνώσουν για 20-25 λεπτά. Σημειώστε ότι ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας. Τέλος, αφήνετε τα σουδάκια να κρυώσουν.
Για την γέμιση
Χτυπάτε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνει μια σφιχτή σαντιγί και αναμειγνύετε στο μείγμα με το γιαούρτι μέχρι να έχετε μια δεμένη κρέμα.
Τοποθετείτε την κρέμα γιαουρτιού σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε με αυτήν ένα -ένα τα σου, αφού προηγουμένως τα κόψετε στη μέση. Σκεπάζετε με τα καπάκια από τα σου. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.
***ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ***