Υλικά

2 μήλα
50 γρ. καρύδια (⅓ φλιτζάνι)
2 αυγά
100 γρ. καστανή ζάχαρη (½ φλιτζάνι)
110 γρ. βούτυρο λιωμένο (½ φλιτζάνι)
150 γρ. αλεύρι απλό (1 φλιτζάνι)
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1/3 κ.γ μαγειρική σόδα
1 βανίλια
1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
Λίγη ακόμα καστανή ζάχαρη για πασπαλισμό

Εύκολη σάλτσα καραμέλας (προαιρετικά):

75 γρ. ζάχαρη (¼ φλιτζάνι, 2 κουταλιές της σούπας)
15 γρ.βούτυρο (1 κουταλιά της σούπας)
80 ml κρέμα γάλακτος (⅓ φλιτζάνι)

Μέγεθος Κυπέλλου μέτρησης – 240 ml
Ταψί 21x11x6 cm

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά και προσθέτουμε την ζάχαρη.Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,το μπέικιν,την σόδα και την κανέλα.Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
Καθαρίζουμε τα μήλα ,τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μείγμα.Προσθέτουμε τα καρύδια και την βανίλια.Ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα η σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 30-35 λεπτά.Βγάζουμε απ τον φούρνο και ανοίγουμε μ ένα καλαμάκι τρύπες στο κέικ.
Ρίχνουμε στο τηγάνι την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει κσι να γίνει καραμέλα.Προσοχή δεν πρέπει να μας σκουρήνει πολύ.

Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε απ τη φωτιά.
Περιχύνουμε το κέικ με την σάλτσα καραμέλας και το αφήνουμε να την απορροφήσει.Κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!