Σπιτικά πιτάκια τυριού
Υλικά για περίπου 30 τυροπιτάκια
200 γρ μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ φέτα
100γρ. γραβιέρα
2 αυγά
½ φλιτζάνι σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη (την έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με το γιαούρτι και το αλεύρι. Πλάθουμε τη ζύμη (είναι πολύ αφράτη) και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Τρίβουμε από το χονδρό τρίφτη τη φέτα και τη γραβιέρα και από πάνω ρίχνουμε 1 αυγό χτυπημένο. Αναμιγνύουμε καλά. Αν η γέμισή μας έχει πολλά υγρά μπορούμε να προσθέσουμε λίγες νιφάδες βρώμης ώστε να απορροφήσει τα υγρά. Ανοίγουμε το φύλλο με πλάστη, κόβουμε με ένα στρογγυλό καπάκι από ένα βάζο στρογγυλά φύλλα. Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι 2 κουταλάκια του γλυκού από τη γέμιση των τυριών και σκεπάζουμε προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες πατώντας τις με το δάχτυλό μας. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά τους με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr