Λαδοκούλουρα  τα αγαπημένα μου.

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι σόδα νερό
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας ή εσάνς βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας ούζο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γεύμα αμυγδάλου
4 -5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σουσάμι

Μέθοδος:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με αέρα
2. Στρώστε 2 μεγάλα ταψιά με χαρτί ψησίματος
3. Με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 5 λεπτά
4. Προσθέστε σόδα για άλλα 2 λεπτά
5. Προσθέστε ξύσμα, βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο, ούζο και αλάτι για άλλα 2 λεπτά
6. Προσθέστε το αμύγδαλο για ένα ακόμη λεπτό
7. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ. Προσθέστε ένα φλιτζάνι αλεύρι τη φορά, αφήνοντας το μίξερ να ενώσει το αλεύρι πριν προσθέσετε το επόμενο φλιτζάνι. Σταματάμε στο τρίτο φλιτζάνι και σβήνουμε το μίξερ.

8. Φοράτε γάντια. Ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι κάθε φορά, ανακατεύοντας με το χέρι και φροντίζοντας να ανακατευτεί καλά κάθε μισό φλιτζάνι πριν προσθέσετε ένα άλλο. Σταματάμε μόλις το μείγμα ξεκολλήσει από τα πλαϊνά του μπολ και μπορεί να πλαθετε με το χέρι. Προσέχουμε να μην προσθέσουμε πολύ αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να είναι ακόμα υγρό, όχι στεγνό και ραγισμένο.
9. Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, καλύπτουμε από πάνω με σουσάμι και απλώνουμε σε δίσκους αφήνοντας χώρο μεταξύ τους καθώς διογκώνονται κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
10. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο λεμόνι και το θυμάρι είναι ένας γάμος που έγινε στον παράδεισο
Επόμενο άρθροΧαλβάς φούρνου (Μοναστηριακή συνταγή)