Σπιτικά Hot Dog στο φούρνο
Απαραίτητα προϊόντα:
Για τη ζύμη:
400 γραμμάρια αλεύρι
200 ml. Γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλ αλάτι
50 γραμμάρια λαδιού
1 πακέτο ξηρής μαγιάς
Για επάλειψη:
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Για τη γέμιση:
6 λουκάνικα
Τουρσί ή ότι άλλο θέλετε (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προετοιμάστε τη μαγιά. Ανακατέψτε το μαζί με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας
αλεύρι και το μισό γάλα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να φουσκώσει.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το αλάτι. Κάνε ένα πηγάδι.
3. Ρίξτε την αφρώδη μαγιά, το λάδι, το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη στο πηγάδι. Ξεκινήστε να ζυμώνετε μέχρι bνα πάρετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
4. Αφήστε για περίπου μισή ώρα – 40 λεπτά για να φουσκώσει. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να τριπλασιαστεί όγκος της.
5. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη. Ανοίξτε τα σε οβάλ σχήματα.
6. Τακτοποιήστε τα λουκάνικα και λίγο τουρσί σε λεπτές φέτες στο ένα άκρο των κυλιόμενων ωοειδών και κάντε τομές κάθετες στο άλλο άκρο απο εκει που ειναι το λουκάνικο.
7. Τυλίξτε το λουκάνικο στη ζύμη και τοποθετήστε τα έτοιμα λουκάνικα σε ένα λαδωμένο ταψί. Καλύψτε με
μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσουν ξανά για περίπου 15 λεπτά.
8. Προετοιμάστε το μείγμα για επάλειψη αφού φουσκώσει η ζύμε με το λουκάνικο, αλείψτε τα με το μειγμα αυτό πασπαλίστε με μαυρο σουσάμι ή chia ή παπαρουνόσπορο, .
9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών. Εγγυόμαστε υπέροχη γεύση σε περίπου 20 λεπτά.
Καλή όρεξη!