Οι σπιτικές λουκανικόπιτες αγαπημένες των παιδιών, ιδανικό για πάρτι, πικνίκ ή απλά για ένα νόστιμο κολατσιό. Η μυρωδιά τους καθώς ψήνονται στον φούρνο είναι ακαταμάχητη
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (700 γρ.)
8 λουκάνικα Φρανκφούρτης χοιρινά ή κοτόπουλο
8 φέτες τυρί cheddar
4 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μουστάρδα
1 αυγό.
Εκτέλεση:
Αδειάζουμε την κέτσαπ στο μπωλ με την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σταυρωτά σε 4 ίσα φύλλα.
Με το πινέλο αλείφουμε τα 4 φύλλα με το μείγμα της κέτσαπ.
Απλώνουμε το τυρί cheddar,και κατόπιν βάζουμε από ένα λουκάνικο σε κάθε φύλλο.
Τρυπάμε με το πιρούνι τα λουκάνικα και τυλίγουμε τα φύλλα, κλείνοντας τις άκρες.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας.
Τοποθετούμε τις λουκανικόπιτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πίτες με ένα χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 35 έως 40 λεπτά ή στον αέρα στους 190 βαθμούς
για τον ίδιο χρόνο.
Καλή επιτυχία!!!😍😍
Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης