Μπισκοτογλυκό με πορτοκάλι και βερύκοκα

Ωραιότατο,δροσερό Μπισκοτογλυκό με πορτοκάλι και βερύκοκα για το καλοκαίρι που γίνεται σε ένα μόνο δεκάλεπτο!!!😋😋

Υλικά:

1 και 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Για την κρέμα:
1 και 1/2 λίτρο γάλα
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
180 γραμμάρια κόρν φλάουρ ή Κάστερ πάουντερ
βερύκοκα.

Κρέμα πορτοκαλιού:
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
60 γραμ. ζάχαρη.
7 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ στο σκεύος μας!(30νουμ.)

Κάνουμε μια κρέμα:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ ή Κάστερ πάουντερ ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα
τα ανακατεύουμε τα ισιώνουμε.
Ψιλοκόβουμε πάνω βερύκοκα.

Κάνουμε κρέμα πορτοκαλιού:
Βάζουμε την πορτοκαλάδα να ζεσταθεί με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε 7 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ ανακατεύουμε μόλις πήξει την κατεβάζουμε και μετά 2 λεπτά την ρίχνουμε πάνω.
Τοποθετούμε στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτογλυκό με σοκολατα και καρύδι

Μπισκοτογλυκό με σοκολατα και καρύδι

Υλικά

800 γρ μπισκότα βουτύρου
100 γρ καρύδια καβουρδισμένα
200 γρ ζάχαρη
60 γρ κακάο
240 ml νερό
150 γρ βούτυρο
βανίλια

Για την κουβερτούρα σοκολάτας:
200 γρ κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια φυσικής σοκολάτας
100 γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό.
Βάλτε τη φωτιά σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το βούτυρο.
Όταν το μείγμα μειωθεί σχεδόν στο μισό είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Για επικάλειψη:
Ζεσταίνουμε την κρέμα χωρίς να βράσει.
Μοιράζουμε την κρέμα σε δύο σημεία των 100 ml και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.
Τα παρακάτω βήματα φαίνονται στις φωτογραφίες.


Καλό είναι να διατηρείτε το κέικ στο ψυγείο για μια μέρα.

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες με μαϊντανό, μάραθο, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι!
Επόμενο άρθροΕνα φαγητό στα “γρήγορα”