Σπιτική Πρασόπιτα με Φέτα και Χαλούμι

Συστατικό:

Φύλλα Ζύμης :
Περίπου 3 φλιτζάνια απλό αλεύρι
αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Ξεκινήστε με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. προσθέστε επιπλέον αργά μέχρι να κάνει μια μαλακή ζύμη.
Έξτρα λάδι
Μείγμα πράσου & φέτας:
5 πράσα ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ψιλοκομμένα σκόρδα
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι καπνιστή πάπρικα
1 φλιτζάνι Τριμμένη φέτα.
1 φλιτζάνι τριμμένο χαλούμι.
Προσαρμόστε περισσότερο ή λιγότερο τις προτιμήσεις σας.
φρέσκα βότανα μαϊντανό άνηθο άνηθο.

Εκτέλεση

Σοτάρετε κρεμμύδια, φρέσκα κρεμμύδια, σκόρδο και προσθέστε το ψιλοκομμένο πράσο συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να χρυσίσουν και να μαγειρευτούν ελαφρά.
Προσθέστε το μίγμα σε ένα μπολ αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέτουμε φέτα τριμμένο χαλούμι αυγά βότανα και ανακατεύουμε καλά.

Προετοιμάστε τη ζύμη:
Τοποθετήστε το αλάτι αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το ξύδι και το λάδι στο νερό ανακατεύοντας.
Προσθέστε το νερό στο αλεύρι και ξεκινήστε να το ανακατεύετε, ίσως προσθέσετε λίγο νερό ακόμη μέχρι να πάρετε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη.
Κάθε μέρος χωρίζεται σε 3 ή 4 μπάλες.
Ανοίξτε τα φύλλα σε σχήματα κύκλων και βουρτσίστε με ελαιόλαδο επάνω από το καθένα και στη συνέχεια
βάλτε το ένα πάνω στο άλλο.
Επαναλάβετε με το άλλο μισό της ζύμης και κάντε το ίδιο.
Σκεπάστε κάθε δέσμη ζύμης με μία πετσέτα και αφήστε την να καθίσει για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στον ανεμιστήρα 180 ° C
Λιπάνετε το ταψί με ελαιόλαδο.
Ανοίξτε το πρώτο φύλλο αρκετά μεγάλο ώστε να προεξέχει από το ταψί. Ραντίστε με λίγο λάδι.
Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα πράσου και φέτας και απλώστε ομοιόμορφα.
Ανοίξτε το δεύτερο φύλλο και σκεπάστε την γέμιση, βάζοντας τα άκρα του φύλλου γύρω γύρω στο ταψί.
Βουρτσίστε από πάνω με λάδι και πασπαλίστε με το σουσάμι και χαρακώστε την πίτα σε κομμάτια προσεκτικά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.

Στη συνέχεια, είναι έτοιμή να την απολαύσετε …

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με μανιτάρια και κρασί
Επόμενο άρθροΣκορδόψωμα με Φέτα