Μακαρόνια με μπεσαμελ και τυρι

Συστατικά:

Διαφήμιση

500g μακαρόνια
250γρ τυρί κίτρινο
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Πιπέρι (προαιρετικό)
Λάδι ψεκασμού

Σπιτική συνταγή, βήμα προς βήμα, μακαρόνια με τυρί

1- Βάλτε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα με νερό και μία κουταλιά βραστό λάδι.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε τα μακαρόνια και αφήστε τα να μαγειρευτούν
για περίπου 10 έως 15 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν είναι ετοιμα, πάρτε τα έξω και αφήστε τα να στραγγίσουν καλά. Αφήστε στην άκρη.
2- Τώρα, ας προετοιμάσουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Αρχικά, λιώστε το βούτυρο και στη
συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και με μια ξυλινη κουτάλα να ανακατέψετε καλά.
3- Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά το γάλα, ενώ ανακατεύετε, για να σχηματίσετε μια
μπεσαμέλ που δεν είναι πολύ παχιά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε.
4- Το επόμενο βήμα είναι να αναμίξετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και όταν εμποτιστεί
καλά, βάλτε τα σε ταψί. Πασπαλίζουμε όλο το τυρί πάνω από τα μακαρόνια και τα αφήνουμε
να ψηθούν στο φούρνο. Βγάλτε τα όταν το τυρί είναι χρυσό.

Καλά να περάσετε

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση