Σπιτική Σφολιάτα 

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

100 γρ Ηλιέλαιο
105 γρ Νερό
115 γρ Ανθρακούχο Νερό (Σόδα)
4 γρ αλάτι
500 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

160 γρ Αγελαδινό Βούτυρο Μαλακό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σφολιάτα όπου σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο δηλαδή το λάδι το νερό το ανθρακούχο νερό τη σόδα και το αλάτι και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Επειδή ξέρω πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία για να φτιάξετε σφολιάτα χειροποίητη πιστέψτε με ότι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και θα σας λύσει τα χέρια

Zυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ωραία και εύπλαστη ζύμη
Αφού έχουμε ζυμώσει ωραία τη ζύμη μας σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα, πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή έχω βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο oπου θέλουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
προσοχή όχι να είναι λιωμένο αλλά να είναι αρκετά μαλακό

Μετά την ξεκούραση της ζύμης την χωρίζουμε σε δύο μέρη παίρνουμε το ένα μέρος και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα πολύ λεπτό φύλλο τη ζύμη είναι τόσο μεταξένια που ανοίγει ακόμη και με τα χέρια μας
Στην επιφάνεια της ζύμης και για αυτό το λόγο σας είπα να είναι μαλακωμένο και όχι λιωμένο στη συνέχεια χαραζουμε με την ροδα που κοβουμε την πιτσα την ζύμη σε 4 μέρη προσοχή να μην κόβει το κέντρο και στη συνέχεια κόβουμε τριγωνικά κομμάτια όπως της πίτσας

Αφού κόψαμε τα τριγωνικά κομμάτια τα κόβουμε και αυτά στη μέση δημιουργώντας ένα κύκλο και τα διπλώνουμε μεταξύ τους και τα τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου σφολιάτας
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια και όπως βλέπετε σχηματίζεται στο κέντρο της σφολιάτας ένα βουναλάκι κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο μέρος της ζύμης εύκολα και γρήγορα δημιουργήσαμε τη ζύμη
για τη σφολιάτα

Την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σφολιάτα άμεσα την αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο ώστε να μπορεί να ανοίγει εύκολα ειδάλλως μπορούμε
να την φυλάξουμε και στην κατάψυξη

Αφού έχει παγώσει το βούτυρο ανοίγουμε φύλλα σφολιάτας όπως επιθυμεί ο καθένας.
Την Σφολιάτα την ψήνουμε αναλόγως τι θα φτιάξουμε απο 20-25 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδης μοσχαράκι με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΠατατόπιτες με κοτόπουλο