Υλικά:

1 κοτόπουλο μεσαίου μεγέθους
200 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά κάρυ
1 κεφάλι σκόρδο
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές καρύκευμα κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε την περίσσεια λίπους και κόβουμε τον “πισινό”


Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το κάρυ, το σκόρδο (λιωμένο), τη μουστάρδα και το καρύκευμα κοτόπουλου.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με τα δαμάσκηνα.
Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με το μείγμα μαρινάδας.


Το τοποθετούμε σε μια σακουλα ψησίματος

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 2 ώρες.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε την σακουλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200°C για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το δέρμα.