Υλικά:

3,5 λίτρα γάλα (πρόβειο, κατσικίσιο, αγελαδινό ή του εμπορίου με πλήρη λιπαρά)
1 κουταλιά της σούπας τυροπιτιά υγρή Νο3
3 κουταλιές της σούπας νερό
Αλάτι ημίχοντρο (ανάλογα με την προτίμησή σας)

Εξοπλισμός:
Κατσαρόλα
Κουτάλα
Ποτηράκι
Τσαντίλα ή σουρωτήρι με μικρές τρύπες
Μπολ

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα να ζεστάνει καλά ανακατεύοντας ανατακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το μικρό μας δακτυλάκι να μην δέχεται στη συνέχεια το κατεβάζουν από τη φωτιά το ανακατεύουμε συνέχεια για να κρυώσει και να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία που θέλουμε όταν το δάχτυλό μας το μικρό δέχεται μέχρι το 30 συνέχεια σε ένα ποτηράκι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας τυροπιτιά υγρή και τρεις κουταλιές της σούπας νερό ανακατεύουμε καλά, βάζουμε, με την κουτάλα λίγο γάλα ανακατεύουμε ρίχνουμε μέσα στο γάλα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και στη συνέχεια το αφήνουμε να πήξει αφού περάσει η μισή ώρα με 3/4 και δούμε ότι έχει πήξει κόβουμε με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το αφήνουμε λίγο να βγάλει το τυρόγαλο, και στη συνέχεια το βάζουμε σε τσαντίλα ή σε ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες και το κάνουμε γύρω γύρω να φύγει το τυρόγαλο και το αφήνουμε στην άκρη να βγάλει όλο τον τυρόγαλο αρκετή ώρα ,μπορούμε να το κόψουμε να το αλατίσουμε και να το βάλουμε σε ένα μπολ και να το καλύψουμε με το τυρόγαλο που έχουμε βγάλει και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο ,αν θέλουμε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για σαγανάκι το ξεπλένουμε το περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε ή για τις πίτες μας η να κάνουμε τυρόπιτα αλμυρή η γλυκιά επίσης μπορείτε να κάνετε και τυρί κρέμα

H συνταγη απο την Η κουζινα της Ιωαννας