Σπιτικό χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα

Advertisement

Απαραίτητα προϊόντα:

100 g λευκού αλευριού
50 g κορν φλαουρ
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 κουτ αλάτι
450 g χοιρινό, κομμένο σε κομμάτια
1 κουτ αλάτι + 1 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο
1 αυγό
300 ml φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1/2 κουτ πιπέρι
1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπερι (σκεφτείτε την ανοχή σας στο καυτερο)
200 γραμμάρια κονσέρβες ανανά
100 γραμμάρια καστανής ζάχαρης
70 ml ξίδι
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουτ καλαμποκάλευρο
σουσάμι για να πασπαλίζουμε όταν σερβίρετε

Μέθοδος Παρασκευής:

1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κορνφλαουρ, το μπεικιν και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
2. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα χοιρινά κομματάκια, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι + 1 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκαλευρο και ανακατεύουμε. Χτυπήστε το αυγό πάνω και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας.

Advertisement

3. Ρίξτε το κρέας στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε απαλά έτσι ώστε τα αλεύρια να κολλήσουν στο κρέας.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, βάζοντας το κρεας στο καυτό λάδι ένα προς ένα. Αφαιρέστε με λαβίδες σε μπολ επενδεδυμένο με χαρτί κουζίνας.
5. Κόψτε τις πιπεριές σε ορθογώνια, ψιλοκοψτε το σκόρδο, κόψτε τον ανανά σε μικρά κομμάτια.
6. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια.
7. Καρυκευεστε με μαύρο πιπέρι και καυτερό εάν θέλετε, προσθέστε τον ανανά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Σχηματίστε ένα κενό στη μέση του τηγανιού, ρίξτε τη ζάχαρη και ρίξτε το ξύδι. Ρίχνουμε το κέτσαπ και σιγοβράζουμε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας.
8. Στο τέλος, προσθέστε το κορνφλαουρ, ανακατέψτε, προσθέστε το χοιρινό , μαγειρέψτε για δύο λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και αφαιρέστε από τη φωτιά.

9. Ενώ είναι ζεστό, διανέμεται σε μερίδες ή μεταφέρεται σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement