Υλικά:

1 λίτρο χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γλ. αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Τωρα θα ριξουμε το μέλι, το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Συνεχίζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και να αρχίσει να δυσκολεύει το ανακάτεμα.

Αφήνουμε το σύρμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την σπατουλα, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι και να έχουμε μια ωραία ζύμη

Λαδώνουμε ή στρώνουμε με λαδόκολλα 2 φόρμες του ψωμιού. Αν χρησιμοποιείτε σιλικονούχες φόρμες, δεν χρειάζεται λάδωμα ή λαδόκολλα.
Μοιράζουμε τη ζύμη στις φόρμες, πιέζοντάς την απαλά για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε τις φόρμες με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να φτάσει σχεδόν στο χείλος των φορμών.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ψήνουμε το ψωμί για 30 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα πριν το κόψουμε σε φέτες.

Συμβουλές

Το ψωμί είναι ένα τρόφιμο οπότε καλά τυλιγμένο που μπορεί να διατηρηθεί για περίπου μία εβδομάδα στο ψυγείο, ενώ στην κατάψυξη μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα με Φύλλο Κρούστας
Επόμενο άρθροΑραβικά Κιμαδοπιτάκια (σάμσα)