Σπιτικό ψωμί

Συστατικά:

1 κιλό σκληρό αλεύρι για άσπρο ψωμί,
2 κσ ταχείας δράσης ξηρή μαγιά,
2 κσ μέλι ή ζάχαρη,
1/3 κσ αλάτι,
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
3 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Μέθοδος:

• Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη μαγιά, το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
• Σταδιακά αναμίξετε ζεστό νερό για να κάνετε μια μαλακή ζύμη περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
• Στη συνέχεια, καλύψτε χαλαρά με μία μεμβράνη προσκόλλησης. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
• Βγάλτε τη ζύμη, ζυμώστε απαλά και βάλτε την σε μία φόρμα για ψωμί, και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
• Καλύψτε χαλαρά με την μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.
• Αφαιρέστε την μεμβράνη και πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι.
• Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° Celsius για 30 λεπτά.
• Μερικές συμβουλές: αν θέλετε μπορείτε να ανακατεύετε μερικά καρύδια, ρίγανη, θυμάρι ή σκόρδο ή πασπαλίζετε σουσάμι!

• Σας ευχαριστώ, καλή τύχη και μείνετε ασφαλείς

Προηγούμενο άρθροΈνα Γαλακτομπούρεκο όπως δε το έχετε ξαναφτιάξει
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με Πορτοκαλί και κάρδαμο