Υλικά

80 γρ ελαιόλαδο
150 γρ πετιμέζι
250 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
150 γρ νερό ή χυμό πορτοκαλιού
10 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
1 γρ γαρύφαλλο
600 γρ αλεύρι
10 γρ baking powder
Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα)

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπωλ, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το μέλι και το νερό ή χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με έναπιρούνι μέχρι να λιώσει το μέλι
2 Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφικτό μείγμα που κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλεύρι
3 Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου
4 Βρέχουμε τα χέρια μας, τα σκουπίζουμε ελαφρά και σχηματίζουμε μπαλάκια, σχετικά πλακουτσωτά. Ανά 2-3 κουλουράκια θα χρειάζεται να ξαναβρέχουμε τα χέρια μας
5 Ψήνουμε στους 170, στο κάτω μέρος του φούρνου για 20 – 25 λεπτά (τουλάχιστον). Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος. Όταν θα τα ξαναβγάλετε προσέξτε να έχουν πάρει χρώμα απο πάνω αλλά να είναι μαλακά. όταν κρυώσουν θα σφίξουν.

Miss Healthy Living

 

Προηγούμενο άρθροΚαπνιστή Μελιτζανοσαλάτα…είναι για μερακλήδες
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο απο ζαχαροπλαστείο της Αιγύπτου