Υλικά

4 στήθος κοτόπουλου.
8 φέτες φρέσκου τυριού μοτσαρέλας.
6 ντομάτες (4 στα υλικά και 2 για σάλτσα).
16 φέτες προσουτο (αποθηκεύστε 2-4 φέτες για σάλτσα).
⅓ Κύπελλο ξηρό λευκό κρασί.
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου.
3 αυγά.
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Φρέσκο βασιλικό.
4 σκελίδες σκόρδο.
30-60 gr Βούτυρο.
Βαλσαμικό κρέμα.
Αλατοπίπερο.
Φρέσκο ​​θυμάρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε κόβοντας το στήθος κοτόπουλου.
Τοποθετήστε κάθε στήθος μία πλαστικη σακούλα και χτυπήστε το σε ένα λεπτό φιλέτο.


Κόψτε τις 4 ντομάτες σας στη μέση και αφήστε τις στην άκρη.
Κόψτε 8 φέτες μοτσαρέλα πάχους 1 εκ και αφήστε την στην άκρη.
Πάρτε ένα από τα χτυπημένα στήθη κοτόπουλου και αρχίστε να γεμίζετε το κοτόπουλο με αυτή τη σειρά. 2 φέτες προσούτο, 2 φέτες μοτσαρέλας, 2 φέτες ντομάτας, 2 φύλλα βασιλικού και ρίξτε βαλσάμικο.


Κλείστε σε φάκελος σε κάθε πλευρά περίπου 2,5 εκ και τυλίξτε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας την πλαστική σακούλα.


Βεβαιωθείτε ότι η γέμιση είναι εντελώς κρυμμένη.


Χτυπάμε 3 αυγά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.


Τυλίξτε το γεμιστό κοτόπουλο στο αλεύρι μετά  στο αυγό και ρίξτε το ξανά στο αλεύρι.


Προσθέστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε το κοτόπουλο και στις τέσσερις πλευρές.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Φτιάξτε τη σάλτσα προσθέτοντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι με θυμάρι και σκόρδο, αφήστε το σκόρδο να γίνει καστανό και προσθέστε 2-4 φέτες προσούτο σε κύβους και καστανίστε λίγο ακόμη.
Κόψτε και προσθέστε δύο ντομάτες και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Προσθέστε λευκό λευκό και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.


Προσθέστε βούτυρο και ζωμό κοτόπουλο και 60 γραμμαρια κορν φλαουρ διαλλυμενο σε λίγο νερο για να πήξει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.


Βγάλτε το κοτόπουλο έξω από το φούρνο και μπορείτε να το προσθέσετε στο τηγάνι, να το καλύψετε και να το μαγειρέψετε για 5 λεπτά.


Προσθέστε περισσότερο ζωμό κοτόπουλου αν η σάλτσα είναι πολύ παχιά.
Τελειώστε με φρέσκο ​​βασιλικό.

Τελειώσατε … Ωραία δουλειά και απολαύστε 😊

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Στήθος κοτόπουλου με ντομάτα, τυρί και ψητές πατάτες

Στήθος κοτόπουλου με ντομάτα, τυρί και ψητές πατάτες

Εάν δεν έχετε άλλες ιδέες, τι άλλο να μαγειρέψετε … Έχω μια μικρή ιδέα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Είναι εύκολο να μαγειρευτεί, είναι πολύ νόστιμο και χορταστικό. Είναι ένα τέλειο φαγητό ακόμη και για μια συνάντηση με φίλους ή ένα δείπνο για δύο. Σερβίρεται με σαλάτα χόρτα και καλό κρασί.

Συστατικά:

1 κιλό Στήθος κοτόπουλου
1 κιλό Πατάτες
2 ντοματες
150 γρ τυρί κίτρινο επιλογης σας
1/2 κουτ γλ Ρίγανη
4 κλαδιά δενδρολίβανο
Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Σάλτσα σόγιας 3 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας
Βούτυρο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

1 ώρα 40 λεπτά
Μαρινάρισμα στήθος κοτόπουλου
Πλύνετε τα μισά στήθη κοτόπουλου και στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα να μαριναριστεί

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση
και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε.
Κόψτε τις ντομάτες και το τυρί σε φέτες.

Χαράζουμε το στήθος κοτόπουλου και κόβουμε το κάθε κομμάτι φτιάχνοντας μερικές τσέπες. Προσέξτε να μην το κοψετε μέχρι κάτω. Βάζουμε μια φέτα ντομάτα και τυρί σε κάθε τσέπη. Βάζουμε τα μισά στήθη κοτόπουλου σε πυρεξ λαδωμένο με βούτυρο.

Προσθέστε τις πατάτες και προσθέστε μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο. Σκεπάζουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30-35 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε το χαρτί ψησίματος, βάλτε το φούρνο στους 200 ° C και αφήστε για άλλα 10-15 λεπτά.


Ενώ το φαγητό μαγείρευε στο φούρνο, έφτιαξα μια πολύ ελαφριά και νόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα, φτιαγμένη από μαρούλι, ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, πράσινα κρεμμύδια και άνηθο, καρυκευμένη με αλάτι και ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΝτοματοσαλάτα με μυρωδικά
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές