Στιφάδο Κρεάτος

Συστατικά:

1 kg μοσχαρίσιο κρεας κοντρα φιλέτο κομμένο σε κυβους
¼ κουπα Αλεύρι
2 κουπες Κόκκινο Κρασί
2 κουπες ζωμό βοδινού
4 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μισα κομμάτια”
4 μίσχοι σέλινου, κομμένα σε κομμάτια στην μεση”
12 κρεμμύδια στιφάδου, ξεφλουδισμένα
3 μεγαλα Κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
15 σκελίδες σκόρδο
2 κσ Πάστα ντομάτας
1 κσ Πάστα αντσούγιας (προαιρετικά)
1 κσ δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κσ Θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κσ Λάδι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °.
Σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε το κομμένο κόντρα φιλέτο με το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι πάνω και ανακατευουμε να καλύψουμε όλα τα κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τις σκελίδες σκόρδου μέχρι να γίνουν ένα ανοιχτό χρυσό καφέ.
Αφαιρέστε το σκόρδο σε ένα πιάτο και γυρίστε τη φωτιά στο μέσο. Αρχίστε να σοταρετε το κρεας σε παρτίδες, απ όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρεας σε ένα πιάτο και ντεγλασσαρετε το τηγάνι με το κρασί, ξύνοντας τυχόν κομμάτια από το κάτω μέρος και τις πλευρές.

Προσθέστε και τις δύο πάστες ντοματας ατζουγιας και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.
Ανακατέψτε το ζωμό, τα καρύκευματα και όλα τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν λιγο
Εάν η κατσαρολα μας δεν ειναι και φούρνο, σε ένα τα ταψάκι μεταφερουμε όλα τα λαχανικά και ρίχνουμε και το κρεας και αδειάζουμε όλους τους χυμούς.
Καλύπτουμε και το μεταφέρουμε στο φούρνο, μαγειρεύοντας 2 ½ ώρες μέχρι να γινει το κρεας τρυφερό.
Σερβίρετε πάνω από κρεμώδη πουρέ πατάτας ή με τα αγαπημένα σας ζυμαρικα. Αυτό ήταν τέλειο πιάτο και σίγουρα δεν θα σας απογοήτευσει.

Απολαύστε το.

ΠΗΓΗ: LiBella’s Kitchen