Στριφτάρι με κρέμα μπουγάτσας
Συνταγή
1 πακέτο έτοιμa φύλλα κρούστας
1,5 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Κρέμα Μπουγατσας
4 φλιτζάνια πλήρους γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη (προσωπικά χρησιμοποιώ μισό φλιτζάνι)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
3-4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Συνταγή για την κρέμα:
Προσθέστε γάλα, σιμιγδάλι και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι το μείγμα να είναι κρεμώδες και παχύ. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο και εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε το τηγάνι στην άκρη.
Για το φύλλο
Βάλτε ένα φύλλο φύλλου μπροστά σας, την μακριά πλευρά. Πασπαλίστε λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε ένα φύλλο ακόμη και πασπαλίζετε με βούτυρο. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και απλώστε την κρέμα από τη μια πλευρά στην άλλη, παχιά όσο το δάχτυλο, κυλήστε σε ένα μακρύ λουκάνικο και τυλίξτε το σαν σπιράλ και συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη τη συσκευασία του φυλλού. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα και βουρτσίστε τη σπείρα με το
υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200C έως ότου είναι ωραίο και χρυσό καφέ. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΠΗΓΗ: Christina Lervik