Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά:
Για τη ζύμη:
2 ποτηρια χλιαρό νερό
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
Για την σάλτσα:
4 κουταλιές της σούπας πάστα τομάτας
2 ποτήρια νερό
Αλάτι
Ρίγανη
Μίγμα μπαχαρικών
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη την ρίγανη .
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι το ελαιόλαδο, ζυμώνοντας μέχρι να ψιλοκολάει και να είναι αφράτη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε σε δύο μεγάλα σχήματα πίτσας.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε την πάστα τομάτας, το νερό, το αλάτι, τη ρίγανη και τα επιπλέον μείγμα μπαχαρικων της αρεσκείας μας.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
Συναρμολογούμε τις πίτσες:
Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στις άνοιγμένες ζύμες στα ταψιά που τα εχουμε λαδωσει πρωτα.
Προσθέτουμε τα επιθυμητά υλικά (λαχανικά τυρι ζαμπον μπέικον ,ριγανη και μπαχαρικα κ.λπ.).
Ψήνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
Ψήνουμε τις πίτσες για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.
Συμβουλές:
Αν θέλετε μια πιο αφράτη ζύμη, αφήστε τη να ξεκουραστεί για 15-30 λεπτά πριν την ανοίξετε.
Πειραματιστείτε με διάφορα υλικά για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές πίτσες!