Υλικά:

1 κιλό φράουλες (πλυμένες και κομμένες στο μέγεθος που επιθυμείτε)
3 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι ή 1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις κομμένες φράουλες σε μια κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό και τις βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ή το λικέρ λεμόνι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε πάνω από το παγωτό ή το γιαούρτι μας.

Σημείωση: Για τον καθαρισμό των φραουλών, μπορείτε να τις μουλιάσετε για 10 λεπτά σε νερό με 1 κουταλιά σούπας σόδα και λίγο ξύδι, και στη συνέχεια να τις ξεπλύνετε καλά.

Καλή απόλαυση!