Συνταγή ρυζόγαλο
Συστατικά
1/2 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια νερό
4 1/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα, χωρισμένο
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
κανέλα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το ρύζι και το νερό και βράστε το. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, σκεπασμένη, για περίπου 25 λεπτά.
Προσθέστε 4 φλιτζάνια γάλακτος, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη. Φέρτε σε βρασμό. Εν τω μεταξύ, διαλύστε το κορν φλαουρ στο υπόλοιπο γάλα. Τώρα προσθέστε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέσα στο μείγμα με το ρύζι.
Προσθέστε το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Σιγοβράστε χωρίς καπάκι, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 15 λεπτά.
Όταν τελειώσετε, μοιράστε το σε μπολάκια κατάλληλα για φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πασπαλίστε ελαφρά με ζάχαρη και τοποθετήστε στο φούρνο κάτω από το γκριλ έως ότου η επιφάνεια γίνει ελαφρώς καμμένη. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε να κρυώσει ή το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε αυτή την περίπτωση, πασπαλίστε με κανέλα πριν από το σερβίρισμα.
Καλή Απόλαυση!
Photo: cookingtheglobe.com